Газове се спират с помощта на подправкитеДискомфорта, който причиняват неспирните газове е доста голям, така че го спрете с подправките, намиращи се в кухнята ви.

Подутият корем предизвиква къркорене на червата, което доста ни смущава, защото си мислим как всички около нас ни гледат. Подуването на корема и неблагоприятните газове най-често са породени от консумацията на определени храни. Храните, които предизвикват това състояние са бобовите култури и пикантните подправки.

Подправките спират причинения дискомфорт от подутия корем и газове
Подправките спират причинения дискомфорт от подутия корем и газове

За да се справите с газовете може да се доверите на подправките, които се намират в кухненския ви шкаф, а те са:

1. Копър – счукайте от „плодчетата“ на копъра и от тях приемайте само по 1 грам 3 пъти на ден. За да ги преглътнете по лесни пийте по малко вода.

2. Кардамон – отново се стриват на прах плодовете на подправката. От нея се взима 3 пъти на ден, преди основните хранения, по 1 малка щипка.

3. Ким – взимат се 3 чаени лъжички от подправката и се счукват на прах в дървено хаванче. После се заливат с 250 милилитра вода и се оставят да врат на слаб котлон само 15 минутки. След като, свалите отвара от огъня я захлупете с капак и изчакайте 10 минути да се запари. Преди прием се прецежда, изпива се цялото количество лековита отвара в рамките на един ден, на малки глътки.

4. Кориандър – само веднъж на ден сдъвквайте 7 плодчета на подправката, като ги преглъщате с глътка вода. Ако смятате, че приемът така ще ви затрудни, можете да си направите запарка от подправката. Тя се приготвя, като в 250 милилитра вряла вода добавите 1 чаена лъжичка стрити плодове на подправката. Запарвате за 10-тина минути и после прецеждате. Приемате отварата срещу газове разделена на няколко приема през деня.

5. Мащерка – от нея отново ще направим лечебна запарка спираща неблагоприятните газове. Взимате малко пресни листа от билката и ги нарязвате на ситно. От тях ви трябват 2 супени лъжици, които ще залеете с 500 милилитра вода. След изстиване се прецежда и се пие по кафяна чашка 3 пъти на ден.

6. Дафинов лист – стрийте на прах изсушените листа на дафиновият лист и после вземете от тях чаена лъжичка. Залейте ги с 500 милилитра вряла вода и изчакайте да се запарят и киснат в продължение на 6 часа. След това е време да прецедите и да разделите лековитата отвара на 3 части. Приемайте всяка част преди хранене.

Челебитка за спиране на газове
Челебитка за спиране на газове

7. Челебитка – използват се семената на подправката, като 1 грам от тях се запарва в 250 милилитра вода. Готовият лек се прецежда преди да се изпие. Това количество от отварата се приема на 3 пъти в рамките на деня.

8. Резене – счукайте плодовете на подправката и ги залейте 250 милилитра вряща вода. Киснат така за 10 минути и после се прецежда отварата. Подсладете си лека с малко мед и пийте от него по супена лъжица след всяко хранене.

Това част от подправки, които могат да ви помогнат да се преборите с неблагоприятните газове. Всяка отвара има мощна лечебна сила, която и да изберете няма да сбъркате.

Оценете статията
loading...Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.