Рецептите на Ванга и Димков за лечение на главоболиеЗа лечение на главоболие ще ви предложим рецептите на Димков, Ванга и Севрюкова, които са помогнали на мнозина.

Ванга е българска ясновидка, за която се смята, че е можела да предсказва бъдещето. Тя ни е завещала много билкови рецепти за целение на много заболявания. Днес ние ще ви предложим, тези които тя е препоръчвала при борбата с мъчителното главоболие.

Слава Севрюкова също е видна българска ясновидка, която в рода си е имала близки занимаващи се с народна медици. От нея също има рецепти, които са помогнали на много хора да се излекуват. Днес ще представим, тези, които тя препоръчва за лечение на главоболие.

Рецепти на известни лечители за лечение на главоболие
Рецепти на известни лечители за лечение на главоболие

Петър Димков е един от най-популярните български народни лечители. Той ни е завещал много рецепти с билки, които са помогнали на много хора да се излекуват.

Лечение на главоболие по рецептите на баба Ванга

1. Билкова смес за лечение на главоболие – в 1 литър вода се добавят билките – 1 корен от дилянка, 6 шишарки хмел. 2 стръка жълта комунига и 1 стрък коприва. Отварата се вари 20 минутки, изчаква се да изстине и се прецежда. Приема се преди да се наядете по кафяна чашка 3 пъти. Да се пие студена.

2. Лимон за лечение на главоболие – използват се корите на плода, които се почистват от бялото. Почистените кори наложете върху слепоочията и превържете с малко бинт, за да останат там неподвижно. Дръжте 30 минути и после свалете компреса. Можете да използвате метода 3-4 пъти.

3. Кафе и лимон – отново се използва кората, като този път тя се поръсва с щипка ситно смляно кафе. Налага се върху слепоочията и се превързва. Задръжте компреса 15 минути.

4. Билкова смес за лечение на мигрена – смесват се 40 грама от листата на маточината с 20 грама листа на мента, 15 грама съцветие от хмел, по 10 грама от цветовете на лавандулата и стръковете на билката лазаркиня, 5 грама корени от дилянка. Билковата смес се омесва и заливате с 250 милилитра вряла вода 2 супени лъжици от нея. Прецежда се. На ден се изпиват 3 такива чая.

Рецепти на Слава Севрюкова за лечение на главоболие

1. Бял равнец при главоболие – 2 супени лъжици бял равнец се заливат с 500 милилитра вряла вода. Билката се кисне във водата за 1 час и после се прецежда. На ден от нея се пие 3 пъти по винена чаша. Може да изпиете още една доза непосредствено преди сън.

2. Лечебни филийки – настържете черна ряпа и към нея добавете малко оцет. Сложете кашата върху филия хляб и наложете върху слепоочието.

Рецепта на Петър Димков за лечение на главоболие

1. Каменна сол при главоболие – каменна сол се счуква на прах и после се пресява леко през ситно сито. Взима се едно малко маркуче и с него се вдишва от праха. Може да разтворите и малко стрита каменна сол в супена лъжица оцет и да смъркате от илача по 2 пъти на ден.

Рецептите на Ванга и Димков за лечение на главоболие
5 (100%) 1 vote[s]
loading...Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.