Народна медицина за лечение на цирозаЗа лечение на цироза можете да използвате няколко рецепти от народната медицина, които са доказали своята ефективност с времето.

Черният дроб е органа с най-големи размери в човешкото тяло и изпълнява жизнено важни функции. Той се намира в горния десен квадрант на корема. Функциите, които изпълнява са свързани с кръвосъсирването, имунитета, токсините, складирането на енергия и други.

Полезни рецепти за лечение на цироза
Полезни рецепти за лечение на цироза

Цирозата е хронично заболяване на черния дроб, което нарушава функциите му. Заболяването може да бъде причинено от хепатит или злоупотреба с алкохол. Симптомите, които се проявяват при заболяването са силни болки в корема, отслабване, чести бактериални инфекции, оцветяване на очите в жълто, потъмняване на урината, сънливост през деня, влошаване на съня, бърза умора, подуване на корема, отоци на краката и други.

1. Лечение на цироза – смесете 500 грама мед с по 250 милилитра зехтин и прясно изцеден сок от лимон. От тази смес се взима по 2 пъти дневно, преди да се нахраните. Дозата за един прием е само супена лъжица. Препоръчваме по време на лечението да не се употребява никакъв алкохол.

2. Лечение на цироза – чаена лъжица прах от дървесни въглища се смесва с 250 милилитра прясно мляко. Разбърквате добре и пиете всеки ден по един такъв еликсир. Лечението трябва да продължи най-малко 3 месеца, за да с епостигнат най-добрите резултати.

3. Билкова отвара за лечение на цироза – смесват се равни количества от стръковете на билката синя жлъчка, листа от джоджен и шишарките на хмела. С 200 милилитра вряла вода се залива една супена лъжица от билковата смес, която приготвихте. Изчаквате чая да изстине и го прецеждате. На ден се изпиват най-много 3 такива дози, преди хранене.

4. Семе от метла за лечение на цироза – в 4 литра вода се добавят 250 грама семена от метла. Отварата се слага на котлона и ври докато течността остане 3,5 литра. Прецеждате и сте готови да започнете лечението. Отварата се пие през целия ден вместо вода. Не е важно дали или след ядене ще я приемате.

По време на лечението на заболяването не бива да се употребява никакъв вид алкохол, солта трябва да се намали, не се консумират мазни храни, мляко и храни, които съдържат мая за хляб. Увеличете дозата на плодовете и зеленчуците, които ядете, ориза също е препоръчвана храна.

loading...Добавете коментар