Билково лечение на циститМожете да приложите ефикасно лечение на цистит с билки стига да имате нужното търпение и да сте постоянни в приема на отварите.

Циститът е заболяване, което предизвиква възпаление на лигавицата на пикочния мехур. Инфекцията може да проникне в организма по възходящ път или чрез инфекция на бъбреците. Главните причинители на заболяването са големия брой микроорганизми, като еширихия коли, вируси, микоплазми, протеус и други. Симптомите, с които се сблъсква човек страдащ от цистит са болка и леко парене при уриниране, често ходене по малка нужда, потъмняване на урина, като в много случаи е примесена с кръв.

Лечение на цистит
Лечение на цистит

Мощните билкови отвари, които можете да използвате за лечение на цистит са:

1. Лечение на цистит с пъпки от трепетлика – 100 грама от лековитите пъпки се заливат с 8 чаши предварително преварена вода. Отварата се слага на котлона и се вари, докато от течността остане 700 милилитра. След готовност се прецежда и се подслажда с мед на вкус. На ден се пият 4 дози по 200 милилитра преди да се нахраните.

2. Бира и магданоз за лечение на цистит – излейте в съд една стъклена бутилка бира. В нея добавете наситнена връзка магданоз заедно с корените. Варете магданоза с бирата само 10 минутки и след свалянето от котлона прецедете. Количеството отвара се изпива на 3 пъти в рамките на деня. Лечението трябва да продължи 7 дена. Ако цистита е в начален стадий ще бъде излекуван напълно.

3. Настойка от листата на червената боровинка за лечение на цистит – залейте с чаена чаша гореща вода 2 чаени лъжички от лечебните листа на червената боровинка. Варете отварата 10-тина минутки, свалете от котлона и я оставете да престои 2 часа, после я прецедете. От нея се пие задължително преди да консумирате храна, 4 пъти на ден по 1/2 чаена чаша.

4. Билкова смес за лечение на цистит – смесват се по 50 грама от корените на троскот, царевична свила и сладка папрат. Към тези билки се добавят и 100 грама черешови дръжки. Всички вложени билки се омесват. От билковата смес се взимат 80 грама, които се заливат с 2 литра гореща вода. Варите 10 минутки, прецеждате и пиете от нея вместо вода. Лечението завършва когато сте напълно излекувани.

loading...1 коментара по “Билково лечение на цистит

  1. Да, действительно. Это было и со мной. Давайте обсудим этот вопрос. Здесь или в PM.

Добавете коментар