Облекчете симптомите при остър гастрит с билкиИма билкови отвари, които ще облекчат значително симптомите при остър гастрит и за да се убедите в силата им трябва да опитате.

Заболяването гастрит предизвиква възпаление на стомашната лигавица и може да протече в остра или хронична форма. Много от засегнатите дори нямат представа за наличието на заболяването, защото при някои индивиди то протича без неблагоприятни симптоми. Повечето засегнати от остър гастрит усещат болки в горната част на корема, постоянно чувство за отпадналост, бърза умора, липса на апетит, гадене, повръщане и дискомфорт.

Билкови отвари при остър гастрит
Билкови отвари при остър гастрит

Много от заболелите подценяват този симптом, защото той се смята за нещо „нормално“ и ще отмине за няколко дни. Все пак болките в стомаха могат да бъдат причина на много заболявания. За да се установи точната диагноза, трябва задължително да се посети специалист и да се направят нужните изследвания. Само така можете да бъдете сигурни, че наистина страдате от гастрит.

Едни от основните причини за появата на остър гастрит са:

1. Бактерията Helicobacter Pylori, която причинява острата инфекция

2. Честият прием на лекарства, като ибупрофен или аспирин.

3. Пиене на голямо количество алкохол ежедневно

4. Стрес, напрежение и честа тревога

5. Автоимунни заболявания

6. Предшественици на гастрита могат да бъдат и заболявания на черния дроб, бъбреците, болест на Крон, проблеми с храносмилателната система и други.

Билковите отвари, които ще ви предложим за приемате за облекчаване на неблагоприятните симптоми при остър гастрит са следните:

1. Лайка, мента и маточина при остър гастрит – смесвате в съд цветове от лайка – 3 чаени лъжички, ментови листа – 2 чаени лъжички и листа от маточина – 2 чаени лъжички. Цялата билкова смес се залива с 650 милилитра вода и се вари на тих огън само за 3-4 минутки. След свалянето от котлона отварата се запарва за още 30 минути и чак тогава се прецежда. От нея се приема 3 пъти дневно. Еднократната доза за пиене е 150 милилитра, като е добре да се пие топла, но не гореща.

2. Ленено семе, лайка, мента и маточина при остър гастрит – варите за 5 минути 2 чаени лъжички ленено семе в 750 милилитра вода. Свалете от котлона и към тази отвара прибавете по чаена лъжичка от наситнените листа на маточината и ментата. Накрая добавете и 4 чаени лъжички цветове от лайка. Отварата трябва да кисне още 30 минутки, прецежда се. Приема се 6 пъти на ден. На всеки прием се изпива по една винена чаша. Може да се пие 15 минути преди ядене или 30 минути след консумирането на храна. Тази отвара се препоръчва за силни болки причинени от остър гастрит.

Оценете статията
loading...Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.