Народната медицина има лек за депресияСъстоянието депресия може да се опише най-кратко, като дълготрайно чувство на отчаяние и тъга.

При клинична депресия се наблюдава унилост, безпомощност, тъга и меланхолия. Симптомите, които са характерни за това състояние са чести промени в настроението, загуба на увереност, хронична умора, трудно концентриране, безрасъдно поведение, главоболие, стомашни болки, болки в мускулите и ставите, отдръпване от социалния живот и нарушения в съня. Страдащите от депресия постоянно са под напрежение и са лесно раздразними, имат чувството за постоянна празнота, безпомощност, вина, страх, нямат мотивация да извършват ежедневните си задължения, поради липса на увереност. Често при тези хора загуба или повишаване на апетита, което води до бързо намаляване на теглото или напълняване.

При борбата с депресия пийте билкови отвари
При борбата с депресия пийте билкови отвари

Отварите, които ви предлагаме при борбата с депресия са следните:

1. Отвара гонеща депресията от билка страшниче – с 400 милилитра вода се залива 1 супена лъжица от целебната билка. Чудотворната отвара се вари на слаб огън само за 5 минутки. От готовата отвара се приема 3 пъти на ден само по 1 супена лъжица. Добре е да изпивате отварата преди консумирането на храна. Следвайте предложеното лечение на депресия с билката страшниче в продължение на 60 поредни дни и кажете сбогом на неблагоприятното състояние.

2. Билката бял имел при борбата с депресия – от тази билка отново се приготвя лечебна отвара, като 15 грама стръкове от растението се заливат със 100 милилитра вряща вода. Билката се оставя да кисне за около 10 минутки и после се прецежда. Приема се 3 пъти на ден, по минимално количество – 1 супена лъжица. Готовата отвара от бял имел гони депресията, но се препоръчва за прием и при маточни кръвотечения

3. Чай от джинджифил при депресия – в 2 литра вряла вода добавете 2 супени лъжици нарязан на ситно джинджифил. Оставете на котлона да поври само 5 минути и после прецедете отварата. Съхранявайте я в термос и пийте от нея през целия ден. Джинджифилът има мощно антидепресивно действие и много подходящ за справяне с налегналата ви депресия.

4. Чай от гинко билоба при борбата с депресия – приготвя се, като в 1 литър вода се добавят 3 супени лъжици от билката. Чая се вари не повече от 5 минути и после се прецежда. Пие се по 4 пъти на ден по 250 милилитра. Гинко билобата има силата да подобри настроението, като спомага за повишаването на притока на кръв към мозъка.

5. Чай от жълт кантарион при депресия – пригответе си чай от тази билка като залеете 1 ч.л. от нея с чаена чаша вода. Сложете на котлона да се свари за пет минути и след това прецедете. Полученият чай е за еднократен прием.
Препоръчително е да приемате такъв чай сутрин и вечер. Той не само ще повиши настроението ви и ще се пребори с депресивното състояние, а ще подпомогне и спокойния ви сън.

6. Мака при депресия – маката е добре позната в традиционната медицина. Тя е известна като перуански женшен. Използва се за повече сила, енергия, повишаване на либидото, понижаване на тревожността, лечение на депресия. Според последните проучвания растението проявява цялостна антидепресантна активност при всички, които го приемат.
Неслучайно присъства сред съставките на редица препарати, използвани за депресия.

7. Упражнения – колкото и странно да ви звучи, това е най-древният метод за лечение на депресия. Правейки упражнения, тялото ви отделя повишено количество ендорфини, които играят ролята на естествени антидепресанти.
Понякога хората се диагностицират сами, но поставят грешно тази диагноза. Дори и при най-малкото съмнение, най-добре е да посетите специалист. При все, че те бързат да изпишат някакви лекарства, посъветвайте се преди това дали няма и други методи за лечение.

loading...Добавете коментар