За да се предпазите от инфаркт заменете сутрешното кафе с чайЗаменете сутрешното кафе с чаша чай или топло мляко, защото така ще намалите риска от инфаркт максимално.

Инфаркта е наричан още сърдечен удар и идва неочаквано при внезапна промяна на сърдечната дейност. Симптомите, които се проявяват са много неприятни, като някои от тях са силна болка в гърдите, гадене, потене, понижаване на кръвното налягане, затруднено дишане, слабост и повръщане. Много от хората, които са прекарали инфаркт губят съзнание при неговото покосяне върху организма.

Заменете ободряващата чаша кафе сутрин на гладно с билков чай, за да се предпазите от инфаркт
Заменете ободряващата чаша кафе сутрин на гладно с билков чай, за да се предпазите от инфаркт

Сутрешното кафе, което почти всеки от нас изпива на гладен стомах отключва риска от инфаркт. Всяка чаша кафе изпита рано сутринта атакува сърцето, като ускорява пулса. Знаем, че това е най-предпочитаната напитка от хората да събуждане, чрез която си набавяме енергия и настроение за започването на новия ден, но ви препоръчваме да я замените с топъл чай.

Най-страшно е когато пиете кафе рано сутринта на гладен стомах и то е туко що смляно. Когато изпиете едно такова кафе увеличавате риска от инфаркт 5 пъти. В този случай е много вероятно да бъдете засегнати от сърдечно-съдови заболявания, които причиняват болки и са трудно лечими.

В случай, че вече имате сърдечни проблеми е добре въобще да не пиете кафе, но ако това не е по силите ви поне намалете дневната доза. Успешно можете да замените кафето с един ароматен и топъл чай или с чаша мляко, за да се предпазите от инфаркт. Тези две напитки действан на организма успокояващо и вероятността да се разболеете от нещо е с пъти по-малка.

Знае, че след изпиването на сутрешната доза кафе вие се чувствате заредени с енергия и сте бодри почти до обяд, но това е доста нездравословно. Кафето повдига максимално адреналина ви, но това може да доведе и до силно главоболие, защото има голям приток на кръв към мозъка.

Специалистите силно ви препоръчват да замените кафето с билков чай или мляко, за да намалите риска от инфаркт. Избора, който ще направите е ваш.

loading...Добавете коментар