Прогони стреса и победи силното главоболие със сладоледСтреса, който сме натрупали и силното главоболие, което причинява могат да бъдат победени със сладкото изкушение сладолед.

Сладоледът е много предпочитан в летните жеги, а и всеки го обича, но малко знаят, че има силата да гони натрупания стрес и силното главоболие. През лятото, чрез консумацията, ние се разхлаждаме и зареждаме с енергия. Любим на малки и големи той има силата да лекува. Какво по приятно лечение от това със сладолед.

Сладоледа изгонва стреса и цери силното главоболие
Сладоледа изгонва стреса и цери силното главоболие

Учените от Америка направили проучване, което сочи категорично, че сладоледа е продукт, който може да победи тежкото и силното главоболие и да изгони натрупания стрес от тежкото и изморително ежедневие. Проучванията показват също, че той е продукт гонещ безсънието. Специалистите препоръчват да си похапвате сладолед, за да избегнете много здравословни проблеми.

Лечебните му сили се дължат на уникалното вещество наречено триптофан. Тръптофанът се съдържа в млякото и във вкусната сметаната, които са основните съставки за направата на сладолед.

Честата консумация на сладолед помага на костите да бъдат здрави, защото в него има мляко, а то е много богат източник на вещества, като витамините А и Б, антиоксиданти и разбира се калций.

Днес съществуват хиляди вкусове на сладоледи и всеки един от тях е полезен, защото има съставки подобряващи здравето ни. Ако обичате плодов сладолед, в който има добавени замразени или пресни късчета плод, вие ще си набавите ценно количество от витамините, които ни носят здраве. Шоколадовият сладолед пък изобилства от антиоксиданти, като най-голямото количество е на полифенола. Това вещество е ценно за сърцето, защото го поддържа в добро здраве.

Не се чудете хапвайте вкусен и разхлаждащ сладолед в летните жеги, защото така ще си подарите не само разхлаждане и енергия, а и успокоение. От него може да си консумирате и през зимните месеци, защото както казахме веществата в него се борят с упоритото главоболие, но не прекалявайте.

loading...Добавете коментар