Вишна или смокиня за изхвърляне на камъни в бъбрецитеМного хора се борят с образувалите се камъни в бъбреците, а за тяхното разграждане и изхвърляне ще ви помогнат отвари от дръжките на вишната или листата на смокинята.

Камъните в бъбреците са с различни размери, които варират от малки песъчинки до твърди субстанции с размер от няколко сантиметра. Когато те са се образували пречат на работата на органите и причиняват силна болка. Според специалистите една от причината за образуването им е неправилната обмяна на веществата.

Изхвърлете песъчинките и камъни в бъбреците с лечебна отвара
Изхвърлете песъчинките и камъни в бъбреците с лечебна отвара

Научното наименование на заболяването е нефролитиаза и се среща много често при хората без значение от пола. Симптомите, които се наблюдават при наличието на песъчинки или камъни в бъбреците са остри колити, отпадналост, кръв в урината, гадене придружено с повръщане и болка. Когато заболяването е в напреднал стадии най-вероятно ще бъдете покосени и от бъбречните кризи, които са доста болезнени.

В народната медицина са познати доста рецепти, от които се приготвят отвари за разбиването и изхвърлянето на камъните в бъбреците, но тези с доказан ефект, изпитани от мнозина, са приготвени от дръжките на вишната или смокиновите листа.

Рецепта за разбиване и изхвърляне на камъни в бъбреците със смокинови листа – налейте в съд 1 литър вода и после към него добавете 5 смокинови листа. Варете ги в продължение на 10 минути на слаб огън и след отстраняването и от котлона я прецедете. От нея се пие 3 пъти ден по 75 милилитра. Самото лечение е с продължителност от 7 дена.

Отвара с дръжки на вишна
Отвара с дръжки на вишна

Рецепта за разбиването и изхвърлянето на песъчинки и камъни в бъбреците с дръжките на вишната – наберете пресни дръжки от вишна и ги накълцайте на малки парченца. От тях вземете 2 супени лъжици и ги изсипете 500 милилитра вода. Отвара се вари на слаб огън за 10 минути и после се оставя на страна, за да изстине. След изстиването на чая той се прецежда. От него се пие по 75 милилитра 4 пъти на ден. Препоръчително е лечебният чай да се пие 20-30 минутки преди да се нахраните. Нека лечение трае поне седмица, за да е ефикасно.

Това са двете изпитани рецепти, като всяка една е доказала своята сила при лечение на камъни в бъбреците и наистина помага.

Вишна или смокиня за изхвърляне на камъни в бъбреците
1 (20%) 2 vote[s]
loading...Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.