Заменете сладките с натурални източници на захарЗаменете изкушаващите сладкарски изделия, като торти, пасти и бисквити с натурални източници на захар, които ви носят здраве.

всички сладкарски изделия, които се предлагат на пазара ни изглеждат невероятно примамливи и са доста вкусни, но вредят на здравето ни. Те съдържат много голямо количество бяла захар и водят до затлъстяване, сърдечно-съдови заболявания и диабет. Това са заболявания, които се лекуват доста трудно.

Заменете сладките с натурални заместители на захар
Заменете сладките с натурални източници на захар

Нездравословното хранене на торти и пасти може да бъде заменено натурални източници на захар, които засищат нуждата на организма от сладко. Пресните плодове, зеленчуци и ядките са източници на натурални захари, с които можем да заменим вредните храни.

Ето и с кои натурални източници на захар да замените сладките неща:

1. Плодове и най-вече ябълката – всеки плод има в съдържанието си натурална захар, която прави вкуса им толкова приятен. Захарите, които са в тях са полезни и се справят с убиването на апетита и глада за торта. Ябълките имат различен вкус, като едни от тях са сладки, като мед, а други са малко по-кисели. Какъвто и да е техният сорт те съдържат натурални захари, а освен това са богати и фибри. Фибрите в ябълките създават „илюзия за пълен стомах“ и доставят достатъчно натурални захари на тялото.

2. Сладката царевица – това е другият заместител, който съдържа натурални източници на захар и убива апетита ни към сладкарските изделия. Полезността на сладката царевица за организма е голяма, защото в нея се съдържат витамин В1 и В9, минералите магнезий, калий и фосфор. В съдържанието и присъстват и антиоксиданти, диетични и минерални фибри.

3. Другият зеленчук богат на натурални захари се нарича батати – при на той е малко познат, но по-вкус наподобява сладките картофи. Освен, че батати е богат източник на натурални захари в съдържанието му присъстват и ценните витамини С,Д и В6. Зеленчукът е богат на минерала желязо. Препоръчва се за консумация при сърдечно-съдови заболявания и за превнция от рак.

4. Канела – с канела спокойно ще убиете зверския глад за сладкарски изделия. В канелата се съдържа hydroxychalcone, а това вещество се грижи за инсулина в кръвта. Много е подходяща за консумация от хора, които има завишено ниво на кръвна захар. В нея се съдържат полезните витамини А, С и Е. Богата на минералите фосфор, манган, калций и магнезий.

5. Доматите също са натурални източници на захар – хапнете една салата от домато и ще убиете глада за сладкарски изделия, понеже организма ще си е набавил нужните му захари. Доматите спомагат за нарастването на серотонина в кръвта и така блокират апетита за сладко. Вкусните червени домашни домати съдържат хром, а той понижава апетита и успешно се справя с регулацията на холестерола.

Това са петте продукта, които са натурални източници на захар и с тяхната консумация спокойно можете да намалите приема на изкушителните сладкарски изделия.

Заменете сладките с натурални източници на захар
5 (100%) 1 vote[s]
loading...Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.