За премахване на бенки използвайте само изпитани рецептиВ народната медицина има ефикасни рецепти за премахване на бенки, но използвате ли ги трябва да сте внимателни.

В повечето случай бенката е придобито пигментно петно, но може и да бъде вродено, като може да се появи на всяка част на тялото. Тя има кафяв цвят, а формите им са разнообразни, като едни от тях са плоски, а други повдигнати. С тези кожни образувания трябва да сме много внимателни и да следим дали те растат, менят света или формата си, защото могат да претърпят промени и да се превърнат в тумор на кожата, за който лечението е много сложно.

Премахване на бенки
Премахване на бенки

Вродените бенки се появяват по тялото на новороденото или в неговите първи годинки, като с течение на времето те могат да пораснат и променят формата си, но това е рядкост. Все пак трябва да се наблюдават, защото това може да не е само кожен проблем, който загрозява, но и здравословен.

Премахването на бенките, независимо дали са придобити или вродени не е задължително. В повечето случай хората искат да се отърват от бенката, ако нейните размери са големи и има окосмяване. Това е естетически проблем, а не здравословен, така че ако не ви пречи е най-добре да не я закачате. В случай обаче, че бенката се намира на податливи на триене места нейното премахване се препоръчва, защото често се раздразва и разкървавява.

Можете да отложите медицинските процедури по отстраняване на бенката и да използвате народната медицина, защото рецептите, които предлага са ефикасни. Все пак посещение при специалист е задължително преди да използвате билките за премахване на бенки.

Глухарче за премахване на бенки
Глухарче за премахване на бенки

Най- добрата билка за премахването на бенки е глухарчето или по точно неговите дръжки. Трябват при прясно откъснати дръжки от глухарче, защото те пускат лечебен сок. Събраните дръжки се пресоват, за да се извлече всичкото им мляко. С него се мажат бенките по 3 пъти на ден. Премахването на бенки няма да стане мигновено, изисква се време. Трябва да ги мажете поне 3 седмици, за да може бенките да избледнеят и изчезнат.

Народната медицина предлага и още един доста ефикасен метод за премахването на бенки с прополис и восък. За целта смесете 30 грама от прополиса с 50 грама от восъка и размекнете съставките на водна баня. Когато това стане към тях се добавя сока изцеден от един лимон. Докато лековитата смес е гореща в нея се потапя парче плат с подходящи размери. Изчаквате да се охлади и чат тогава го поставяте на бенката. Трябва да стои там 30 минути, така че можете да го закрепите с лепенка или бинт. Прилагайте процедурата 4 дена. Ако премахването на бенката не е успешно можете да удължите лечението с още няколко дни.

Помнете, че преди да приложите методите от народната медицина за премахване на бенки е нужно да се консултирате със специалист.

Разбира се възможностите за премахване на бенки с помощта на естествени средства далеч не се изчерпват дотук.
Съществуват още редица начини това да се случи, но трябва внимателно да подберете най-подходящият за вас като се съобразите и с типа на кожата.

След изпитаните рецепти за премахване на бенки е и тази с ябълков оцет. Това е един от най-евтините и ефикасни начини за премахването им и няма да ви остави белези.
За целта изсипете няколко капки ябълков оцет върху парче памук и го поставете върху бенката, която искате да премахнете. Завийте го с бинт и го оставете да престои един час.
Повтаряйте тази процедура всеки ден, докато бенката не падне или не изчезне.

Едва ли някога сте предполагали, че банановата кора също може да ви е от полза за премахването на бенки.
Необходима ви е кората от един банан, който сте хапнали с наслада преди това или сте използвали за украса на десерт.
Поставете парче от кората на банана върху бенката, която искате да премахнете като сте сигурни, че вътрешната й част се опира до нея.
Повтаряйте тази процедура няколко дни. Закрепете кората на банана с помощта на лепенка или превръзка, за да може да престои няколко часа върху бенката.
След няколко дни от нея няма да има и следа.

loading...Добавете коментар