Лесен лек при мазна коса



Проблемът мазна коса може да бъде решен с помощта на природната аптека

Ако и вие сте от хората, страдащи от мазна коса, не се отчайвайте. Природната аптека разполага с редица рецепти за решаването на този проблем.

Немалка част от представителките на нежния пол се жалват, че имат мазна коса. За съжаление, колкото и усилия да полагате, тя изглежда така, сякаш не е поддържана, макар да сте я измили предишния ден.
За да се отървем от проблема мазна коса, е необходимо да следваме няколко лесни стъпки, които ще ни дадат гарантиран резултат.

Проблемът мазна коса може да бъде решен с помощта на природната аптека
Проблемът мазна коса може да бъде решен с помощта на природната аптека

– Винаги избирайте правилния шампоан като внимателно четете написаното на етикета. Най-добре ще е, ако съдържа само естествени съставки и консерванти. Имайте предвид, че често пъти шампоаните за мазна коса са твърде агресивни и освен мазнотията отмиват и полезните масла за косата.
– Водата, с която миете косата си, също дава отражение върху вида й. Най-добре използвайте хладка вода, с която да отмиете шампоана, след като сте го оставили да подейства 2-3 минути. Втривайте балсама само в краищата на косата, а не в корените.
– Изберете подходящ сешоар. Ако сушите косата си с много горещ въздух, гарантирано косата ви ще се омазни много бързо.
– Отварите от розмарин и коприва до голяма степен облекчават състоянието с омазняването на косата. Полейте след изплакване косата си с някоя от двете отвари, или пък комбинирана (за най-добър ефект).
– Билките салвия, лайка и подбел са много подходящи за справянето с този проблем.
– Маската от 1 ч.ч. кисело мляко, 1 ч.л. сода бикарбонат и един белтък, има отлично действие срещу мазна коса. Трябва да я правите веднъж в седмицата като я оставяте да действа 30-40 минути, пише ezine.bg.

loading...



Добавете коментар