Срещу хипертония смес от цвекло и медПоради големият брой на хората засегнати от хипертония, днес ще ви предложим една народна рецепта при борбата с това състояние.

Заболяването хипертония се нарича още високо кръвно налягане и засяга доста голям процент от населението на страната. Факторите, които увеличават риска за повишаване на кръвното са наднорменото тегло, прекомерното пиене на алкохол, тютюнопушенето, консумацията на много сол, заседналия живот, стреса и напрежението. Върху тези фактори, човек може да повлияе и да намали риска за хипертония до минимален. Има и други фактори, които оказват влияние, но върху тях не можем да въздействаме. Те са наследствеността, генетично предразположение и напредването на възрастта.

При борбата с хипертония използвайте народна рецепта с мед и цвекло
При борбата с хипертония използвайте народна рецепта с мед и цвекло

Хората страдащи от хипертония имат проблеми със сърдечно съдовата система, а това води до увеличаване на риска от инсулт, бъбречна и сърдечна недостатъчност и инфаркт. Симптомите, които се проявяват при високо кръвно са главоболие, световъртеж, нарушения във зрението и задуха.

Народната рецепта, която ще ви предложим за трайно намаляване на високото кръвно налягане включва само мед и цвекло. Лечебната смес се приготвя по следния начин: изчистете цвекло и изцедете от него 300 милилитра пресен сок. Към този лечебен сок се прибавя домашен пчелен мед и размер на 200 грама. Съставките се разбъркват хубаво, за да се получи еднородна смес.

От тази смес се консумира три пъти на ден. Количеството, което се хапва е супена лъжица, задължително преди консумирането на храната при основните ястия. Лечението на хипертония прекъсвате, когато цялата чудодейна смес бъде изядена.

Препоръчваме на индивидите, които страдат от хипертония или така нареченото високо кръвно налягане да намалян максимално приема на сол и храни от животински произход. Този хранителен режим ще помогне много при борбата със това неблагоприятно състояние, което крие големи рискове за здравето и предизвиква неблагоприятни симптоми, пречещи спокойно извършване на ежедневните дейности.

Опитайте и заменете лекарствата, които приемате срещу хипертония с бабини илачи, които са помогнали на много хора.

Оценете статията
loading...Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.