Лечебни рецепти при язва на дванадесетопръстникаВ народната медицина има рецепти, които ще ви помогнат да потушите симптомите и дори да излекувате язва на дванадесетопръстника.

Факт е, че дължината на дванадесетопръстника е точно 12 пръста и точно заради това органът е наречен така. Другото име, под което е известен е „втори стомах“. Работата на дванадесетопръстника никак не е маловажна, защото той се грижи за цялостното здраве. Пиенето на голямо количество кафе, алкохол и лекарства, както и бързото хранене „карат“ стомаха да работи по-активно, а от там дванадесетопръстника трябва също да увеличи темповете си на работа, за да може да се справи с завишената киселинност. Това ежедневно пренатоварване на органа води до неговото увреждане, а именно язвата.

Алое за лечение на язва на дванадесетопръстника
Алое за лечение на язва на дванадесетопръстника

Лечението на язва на дванадесетопръстника с билки е възможно, но да, никак не е лесно, изисква време и постоянство. За да се справим със заболяването, което е характерно със своя възпалителен характер ще ни трябват билки с противовъзпалително действие. Има няколко групи билки с такова свойство, като в първата спадат тези, които са богати на танин. Към тях спадат корени от червено подъбиче, корените и листата на познатото глухарче и дъбовата кора. В другата група спадат лечебните билки, които съдържат салицилати – малинови листа и върбова кора.

Можете да използвате една рецепта с алое и мед за лечение на язва на дванадесетопръстника, защото тези съставки имат ранозаздравяващо действие. Тя се приготвя по следния начин: откъсват се 500 грама листа от алое. За целта обаче растението трябва да е на възраст между 3 и 5 години и да не бъде поливано 14 поредни дена. Тези листа се съхраняват на добре проветрено и хладно място за престой от 5 дена. След изваждането им лечебните листа се смилат с помощта на месомелачка. Към тях се добавят 500 милилитра червено вино със стайна температура и 500 грама предварително затоплен пчелен мед. Всички съставки се объркват добре и се съхраняват в съд от тъмно стъкло, който се покрива. Оставя се така още 7 дена на хладно място.

За да се справите със язва на стомаха трябва да приемате природното лекарство по следната схема:

1. Първите 7 дена – приемате от домашният лек 3 пъти на ден преди хранене по чаена лъжичка.

2. От 8 до 14 ден – отново се взима 3 пъти на ден, но по супена лъжица.

3. От 15 до 21 ден – остават 3-те приема на ден, но количеството се увеличава – 2 супени лъжици.

loading...Добавете коментар