Мъркащата котка в дома може да ви излекува от различни заболяванияАко отглеждате котка в дома си вие имате един обичлив домашен любимец и незаменим лечител.

Чрез мъркането си котките ви карат да се отървете от стреса и да се отпуснете за малко. Когато те почувстват, че нещо не е наред с вас мъркащите домашни любимци полягват в скута ви и болката бавно отшумява. Повечето специалисти са на мнение, че котлите лекуват болезнения участък, като легнат на него и го затоплят.

Котка - незаменимият лечител
Котка – незаменимият лечител

Нека ви разкажем, как котката ви предупреждава, че ще настъпи здравословен проблем:

1. Сърдечно-съдови заболявания – домашният ви любимец няма как да ви каже, че сте болни, но те някак разбират, че нещо не е наред. Когато идва опасността най-вече от хипертонична криза или сърдечен удар котката започва да се търка в краката ви. Това е знак, че нещо я тревожи и иска да ви помогне.

2. Нарушения в стомашно-чревния тракт – тук за най-добри котки лечители се считат тези от породите на сфинкси, египетски мау, ориенталски, сиамски и абисински. Всички те са с къс косъм и обичат да полягват върху заболяването, за да отшумят симптомите.

3. При прекомерна умора – тук „лечението“ се поема от котките с дълъг косъм. Те потушават симптомите на мигрената, стреса, депресията и прекомерната умора. От вас се иска просто да ги погалите нежно, когато се сгушат в скута ви. Това ще ви облекчи и успокои.

Лечебните сили на домашната котка
Лечебните сили на домашната котка

4. Засилване на имунитета и удължаване на живота – специалистите са направили щателни изследвания, които показват, че приятно мъркане на котката засилва имунитета и удължава продължителността на живота приблизително с 10 години.

Това са заболяванията, които причиняват неблагоприятни симптоми, а вашите мъркащи приятели могат да успокоят. Нека сега поговорим, как точно лекуват те.

1. Когато домашната котка легне върху болезнения участък се получават електрически импулси, които облекчават болежката.

2. Погалване на домашната котка – когато галите мъркащия домашен любимец се получава търкане на косъмчетата му с част от човешкото тяло. Когато котката се умилква във вас или я галите нежно се получава магнитно поле, което убива вредните микроби и премахва възпаленията. Този „лечебен метод“ спомага и на раните по тялото да заздравеят по-бързо.

3. Мъркане на домашната котка – домашният ви любимец лекува с ултразвук, който е честото от 26 до 45 херца. Ние може да не чуваме този звук, но той подобрява кръвообращението, намалява високото кръвно и подобрява ритъма на сърцето.

Котка - докторът в семейството
Котка – докторът в семейството

Другото важно нещо за любимата ни котка е нейния пол. Специалистите са доказали, че мъжките и женските оказват различни ползи за здравето на хората. Женската котка успешно лекува заболявания на нервната система и вътрешните органи. Мъжките котараци пък лекуват ставни болести и спомагат за заздравяването на костите.

Лечебната сила на дължината на косъма е явна, но специалистите все още правят изследвания, за да докажат каква е нейната полза за здравето. За сега се знае, че домашните котки, които имат дълъг косъм са „докторите“ побеждаващи депресията, стреса и лесната раздразнимост. Породите котки със средна дължина на косъма лекуват сърдечни болести. Тези, които имат оскъдна космена покривка (или ако тя липсва изобщо) лекуват успешно заболявания на стомаха и бъбреците.

Можем да заключим, че хората, които имат за домашен любимец котка са щастливци, защото имат доктор до себе си по всяко време.

loading...Добавете коментар