Люспи от чесън връщат младостта на лицетоГодините напредват, бръчките по лицето се задълбочават, но добрата новина, е че лечебните люспи от чесън ще върнат младостта ви.

За лечебните сили на лучените обвивки се говори много, но подценяваме тези на чесновите люспи. Всички знаем за чудодейната целебна сила на скилидките чесън, но и люспите ми имат такава.

Люспи от чесън заличават бръчките
Люспи от чесън заличават бръчките

Силата на лечебните бели люспи от чесън е позната на древните гърци много отдавна, като те са ги използвали срещу настинка и грип. Метода, който са прилагали за лечение на тези заболявания е много лесен и ефекта е бърз и добър. Днес ние можем да преборим неблагоприятните симптоми на настинката и грипа и да облекчим болките в гърлото с лечебните люспи на чесъна, като следваме тази рецепта:

В тиган със средна големина се загрява малко мазнина и в нея се изсипват 2 шепи от белите люспи на чесъна. Вдишвайте изпаренията няколко минути и ще получите моментално облекчение. Използвайте този лек в продължение поне на 3 дни и ще преборите заболяванията, без да вредите на организма си, като приемате лекарства.

Все пак това не е единствената сила на чесновите люспи, те могат да върнат младостта на лицето ви, като заличат бръчките, петната, пъпките и всяко едно друго несъвършенство по кожата.

За подмладяване на лицето се приготвя отвара от люспите на чесъна по следния начин: Сложете на котлона 1/2 литър вода и изчакайте тя да заври. През това време обелете няколко скилидки чесън и вземете една шепа от белите обелки. Когато спрете вече преварената вода, изчакайте около 5 минути и после залейте чесновите люспи. Захлупете уникалния лек и не го пипайте докато не изстине напълно.

Заличаване на бръчки с люспи от чесън
Заличаване на бръчки с люспи от чесън

Всеки ден пийте от подмладяващата отвара от люспи на чесън по 2 чаши (не бива да превишавате 4 чаши дневно). Добре е да я приемате преди да сте се нахранили, не е задължително да я пиете сутрин, може преди да обядвате или преди вечеря. Задължително условие е отварата да се приема студена. Препоръчваме да си правите вечер и да я изпивате чак на другия ден, защото изстива бавно.

От лечебната отвара за подмладяване с люспи от чесън могат да се възползват и двата пола. Единственото, което се различава е в количеството на отвара, което се приема от слабия и силния пол. Жените трябва да изпиват най-много 30 чаши от еликсира за подмладяване на месец. При мъжете дозата е по-малка – 20 чаши месечно.

Разбира се, за да може бръчките да започват да изчезват е нужно постоянство, така че минималния прием на еликсира е 2 месеца и за мъжете и за жените.

Ето как можем да заменим скъпите мазила с един лек познат от векове, който за жалост не се прилага много често.
Използвайте люспи от чесън и върнете младостта си само за няколко месеца, без да вредите на организма си.

Съществуват още много начини да запазите младостта на лицето си. Понякога сами сме си виновни за ранната поява на тези издайници. Вредните ни навици несъмнено се отразяват върху лицето ни.

Първата стъпка към сигурното отстраняване на този проблем е старателното почистване на лицето. Дори да сте си у дома и да не използвате никакъв грим, то задължително трябва да почистите сутрин старателно лицето си и то два пъти.
За вечерното почистване може би е излишно да споменаваме, тъй като в противен случай ще оставите мръсотията, натрупала се през деня да свърши своите „вълшебства”.

Разбира се козметиката, която използвате е въпрос на лични предпочитания, съобразени с типа кожа, който имате. Добре е да имате под ръка тоник, тоалетно мляко, мицеларна вода и дегримиращ гел.

На зоната около очите трябва да обърнете специално внимание, тъй като тази част е изключително фина и чувствителна. Използвайте подходящ продукт, за да отложите появата на издайните бръчки.
В никакъв случай не почиствайте тази зона с вода и сапун.
Най-подходящи за тази зона са серум или крем филър.

Не на последно място по важност е и кремът за лице.
Не трябва да пропускате тази стъпка, ако искате да запазите младостта на лицето си за дълго време.
Добре е веднъж в седмицата да ексфолирате лицето си, за да почистите мъртвите клетки и да му предоставите възможност да диша.

loading...Добавете коментар