Облекчете дискомфорта при магнитни бури с билкиСилните магнитни бури предизвикват неблагоприятни симптоми, като главоболие, безсъние, промяна в кръвното и сърцебиене, защото се нарушава обменът на кислород.

В началото на XX век във Франция е забелязано, че когато се влошат връзките на телефонните станции случаите на инфаркт и инсулт при хората се увеличават драстично. Малко по-късно се открива и причина за нарушаването на телефонните връзки, а именно силните магнитни бури.

Облекчаване на симптомите при магнитни бури
Облекчаване на симптомите при магнитни бури

Всъщност магнитните бури представляват изригване на прекомерни количества плазма от слънцето. Всичко това води до изхвърлянето на много количество енергия, която се състои в топлина, светлина и електромагнитни вълни. Всичко изригнали частици се носят към нас с бърза скорост и когато достигнат Земята причиняват смущения. Силата на тези магнитни бури е много по-голяма близо до полюсите, а много от тях не достигат до нас.

Когато магнитната буря е на лице кръвта се сгъстява, това нарушава обмяната на кислород, а там идват и всички неблагоприятни симптоми, които изпитваме. Когато е нарушено кръвообращението на мозъка, хората изгубват равновесие и им се върти свят, бързо се изпотяват, сърцето започва да бие лудо, чувстват се стомашни болки, гадене и повръщане.

Когато атмосферното налягане е повишено и магнитната буря се съчетае с него, хората покосени от инсулт увеличават своя брой. Инфарктите пък зачестяват когато бурята се съчетае с ниско атмосферно налягане.

Магнитните бури оказват неблагоприятно въздействие върху близо 70% от населението, затова ние предлага на тези хора малко съвети, за да избегнат всички симптоми.

За да намали влиянието на силните магнитни бури върху човешкия организъм е добре да увеличите разходките и спорта когато изригването наближава. Специалистите също така препоръчват да наблегнете на леката храна – плодовете и зеленчуците. Изключете „мазните вкусотии“ напълно от менюто си.

Разбира се тези съвети няма как да спрат влиянието на магнитните бури върху здравето ви, но със сигурност ще облекчат симптомите, които се проявяват. Ако искате да сведете световъртежа, сърцебиенето, гаденето и всички останали болежки до минимум е добре да пиете билкови чайове. Отварите, които са най-подходящи в този момент са от лайка, мента, валериана, шипка, маточина и мащерка.

Предлагаме ви и една рецепта на популярният професор Мермерски, която ще спомогне за подсилването на имунната система, а така организмът ви ще пребори по-лесно с изригванията.

Вземете в купичка и в нея изсипете 300 грама традиционно кисело мляко. Към него добавете супена лъжица пектин и кафяна лъжица канела. Остава да сложите червени боровинки – 2 супени лъжици, ситно смени орехи – 50 грама и мед – 1 супена лъжица. Разбърквате добре този лек и го изяждате за 1 ден, но на няколко приема. Хората, които страдат от диабет нека не прибавят мед към този лек.

loading...Добавете коментар