Меки пети с витамин А и невенИскате да имате меки пети, защото ви е неудобно да събуете обувките си когато отидете на гости, е сдобиването с тях е лесно, защото ви трябват само невен и витамин А.

Обуйте красивите си сандали и се разхождайте без да се притеснявате, че всички ви гледат във петите, защото те са напукани и със загрубяла кожа. Това неблагоприятно състояние на стъпалата, което ви кара да се чувствате неудомно може да се избегне, като използвате един мехлем от народната медицина, който е изпитан от хиляди души и те споделят положителния ефект от него.

Меки пети с домашен мехлем от невен
Меки пети с домашен мехлем от невен

Мехлем от невен можете да закупите от всяка билкова аптема, но ако желаете си го пригответе сами у дома по тази рецепта: В 400 грама нагорещена мас, която е обезсолена се прибавят 100 грама ситно нарязани цветове и стръкове от уникалната билка невен. Нужно е само да запържите леко и после лечебния мехлем се маха от котлона. Оставяте да престои за 1 ден и после отново затопляте. Когато поизстине малко (не напълно) се прецежда през марля и изсипва в бурканче, което затваряте и съхраняване на хладно.

Другата рецепта, която ви предлага за направата на домашен мехлем от невен също се прави от стръковете и цветовете на билката. Този път ще използваме само 50 грама от тях, които пак сте накълцали на ситно. Към тях добавяте 500 грама зехтин и оставяте настойката за 20 дена на директо слънце. Тя е готова и вече може да бъде употрябявана по предназначение.

За да замените напуканите стъпала с меки пети смесвате мехлем от невен с витамин А, като съотношението, което се спазва е 2:1 (мехлем от невен:витамин А). Разбърквате много добре, за да се омесят двете вложени съставки.

От вълшебния мехлем за меки пети, който си направихте се намазват стъпалата, но ако те са много напукани е добре да прилагате процедурата вечер. Това се прави за по-бързото им възстановяване, като след намазване се обуват чорапи от памучен плат и оставате да спите с тях. Веднага след първото приложение на мехлема с невен и витамин А ще забележите положителните резултати. Ако петите ви не са много напукани, а им просто им трябва малко „освежаване“ приложете метода 3-4 пъти. В случай, че те са в тежко състояние използвайте метода за меки пети поне 10 дена, за да постигнете трайни резултати.

loading...Добавете коментар