Прогонете лошата миризма на краката с позната подправкаЛошата миризма на краката смощава не само вашите близки, но и самите вас, затова използвайте дафинов лист, за да се избавите от нея.

За спирането на носещата се лоша миризма от краката се използват изсушените листа на подправката. Това не трябва да ви тревожи, защото в сухо състояние дафиновият лист запазва всяка една своя лечебна полза за организма. Свойствата, които притежава тази билка са противовъзпалително, възстановяващо и антибактериално, които ще спомогнат за премахването на миризмата, която се носи, след събуването на обувките ви.

Лошата миризма на краката се премахва с дафинов лист
Лошата миризма на краката се премахва с дафинов лист

В дафиновият лист се съдържат етерични масла, а точно те са ни нужни да се убие неприятната миризма на краката.

Инфузията, която се прави с дафинов лист е доста лесна и няма какво да ви спре да опитате, щом това ще ви избави от дискомфортното положение. Нейното приготвяне става по следния начин: набавете си 30 листа, които са изсушени от лечебната подправка дафинов лист. Поставете ги в подходящ съд и после ги залейте с чаена чаша вряла вода. Тази отвара се запарва за близо 3 часа. После се прецежда, като за целта можете да използвате цетка. После получената запарка се разрежда с 1 1/2 литър вода, която е топла.

Докато инфузията е все още топла краката се потапят в нея и остават там за 25 минути. Когато ги извадите не ги измивайте, подсошете ги само с помощта на кърпа. За да се избавите от носещата се лоша миризма от краката прилагайте метода за нейното премахване с дафинов лист поне 7 дена.

Ако нямате налични изсушени листа можете да приложите метода и с пресно, но за целта добавете малко по-голямо количество от листата на билката – 40. Все пак, ако имате търпение пресните листа могат да се изсушат бързо разстелини върху вестник. Изсушаването отнема не повече от 3 дни.

Когато прилагате метода за премахване на лошата миризма на кракаката с изсушените листа ефекта е по силен и по добър.

Прогонете лошата миризма на краката с позната подправка
5 (100%) 2 vote[s]
loading...Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.