Мехлем с мас при артроза и артритЗа спиране на болката при артроза и артрит ви предлагаме 2 рецепти на народната медицина, при които главната съставка е мас.

Много хора смятат, че артроза и артрит са едно и също заболяване, но разлика има. Макар заболявания да са близки и симптомите, които причиняват да са почти еднакви двете заболявания се различават.

Домашен мехлем с мас за облекчаване на болката причинена от артрит или артроза
Домашен мехлем с мас за облекчаване на болката причинена от артрит или артроза

Ревматоидният артрит се вмъква в групата на възпалителните ставни заболявания. Той причинява силни болки и често нанася поражения само на една или на няколко стави, като причинява деформацията им. Причините за появата на заболяването могат да бъдат нарушаване в обмяната на веществата или налична стара травма. За жалост това е често срещано заболяване лечението на което е доста трудно. Все пак ние ще ви предложим домашен мехлем, който ще облекчи болката.

Артрозата е заболяване, което предизвиква изменение на ставата, което ограничава движението. От там идват и силните болки дори при допир. Симптомите, които причинява артрозата са, както споменахме болка с различна степен, скованост (проявяваща се когато тялото се е намирало по-дълго време в покои) и подуване (то е следствие от износването на хрущяла). Най-честите причини за развитието на заболяването са наднорменото тегло, ежедневното извършване на тежка физическа дейност и старите травми.

За да облекчите силната болка причинена от артрит или артроза използвайте една от тези две рецепти със свинска мас:

1. Корени от брей и мас – вземете корени от билката, почистете ги добре и ги настрържете. Смесете ги с равно количество мас. Варете на водна баня докато съставките се разтопят. Трябва да бъркате непрекъснато мехлема. Трябва да получите хомогенна смес. Готовия мехлем поставете в стъклено бурканче. С него намазвайте болезнените места. Можете да го използвате 2-3 пъти на ден.

2. Домашен мехлем от мас, нафталин и аспирин – счукайте на прах аспирин и сложете в стъклена паничка 2 чаени лъжички от лекарството. На прах счукайте и нафталин. Добавете 2 чаени лъжички от него към аспирина. Накрая прибавете чаена чаша свинска мас. Разбъркайте хубаво. С домашния мехлем намазвайте болезнените зони. Веднага след нанасянето на мехлема покрийте зоната с вълнен плат.

Който и от двата мехлема да изберете ще постигнете положителен ефект и болката в ставите причинена от артрит или артроза ще намалее, дори и спре напълно.

loading...Добавете коментар