За успешното лечение на перитонит използвайте билкиВ народната медицина има няколко мощни домашни рецепти, които ще ви помогнат за лечение на перитонит.

Перитонитът е заболяване, което предизвиква възпаление на коремницата. В повечето случаи перитонита се проявява в следствие на заболявания на коремните области. Такива заболявания са язва на стомаха или дванадесетопръстника, панкреатит, холецистит, апендицит, чревна непроходимост и други. Специалистите смятат, че за развитието на заболяването са „виновни“ влезлите и размножили се бактериални микроорганизми в тялото.

Билки за лечение на перитонит
Билки за лечение на перитонит

Познати са два вида перитонит – първичен и вторичен. При първичният инфекцията, която предизвиква възпаление се намира извън коремната кухина. При вторичният перитонит възпалението се намира вътре в коремната кухина.
При острият перитонит болката е доста силна, а температурата започва да се покачва бързо (достига до 38%). Гаденето и повръщането са неизбежни, а неустоимата жажда се увеличава. В случай на палпация болката обхваща целия корем, очите на болния хлътват и има големи и тъмни кръгове под тях. Дишането става трудно, температурата се покачва, а пулсът „омеква“ и кръвното започва да пада бързо.

Билковите отвари, които ви предлагаме за лечение на перитонит са следните:

1. Лечение на перитонит с коприва, бял имел и лайка – взимат се по 100 грама от трите билки и се смесват. От билковата смес се използват 3 супени лъжици, които се поставят в термос и се заливат с гореща вода – 3 чаени чаши. Препоръчваме да приготвяте отварата вечер и да я прецеждате на сутринта, защото са и нужни часове да се запари хубаво. От нея се пие 4 пъти на ден по 150 грама. Добре е приема на лечебната отвара да се осъществява преди консумирането на храна.

2. Лечение на перитонит с горчив пелин, бял равнец и червен кантарион – от билките бял равнец и червен кантирон се смесват по 100 грама. После кът тях се добавя и 50 грама от билката горчив пелин. От билковата смес отново се взимат 3 супени лъжици, които се поставят в термос и се заливат с 3 чаени чаши гореща вода. Отново прецеждате на сутринта и пиете преди хранене, 4 пъти на ден по 150 грама.

Важно е да знаете, че заболяването е доста сериозно и трябва да се реагира бързо. Веднага след усещането на първите симптоми се вика лекар. Преди той да постави точната диагноза не бива да приемате никакви отвари.

За успешното възстановяване и лечение на перитонит тези отвари ще ви помогнат.

loading...Добавете коментар