За успешното лечение на перитонит използвайте билкиВ народната медицина има няколко мощни домашни рецепти, които ще ви помогнат за лечение на перитонит.

Перитонитът е заболяване, което предизвиква възпаление на коремницата. В повечето случаи перитонита се проявява в следствие на заболявания на коремните области. Такива заболявания са язва на стомаха или дванадесетопръстника, панкреатит, холецистит, апендицит, чревна непроходимост и други. Специалистите смятат, че за развитието на заболяването са „виновни“ влезлите и размножили се бактериални микроорганизми в тялото.

Билки за лечение на перитонит
Билки за лечение на перитонит

Познати са два вида перитонит – първичен и вторичен. При първичният инфекцията, която предизвиква възпаление се намира извън коремната кухина. При вторичният перитонит възпалението се намира вътре в коремната кухина.
При острият перитонит болката е доста силна, а температурата започва да се покачва бързо (достига до 38%). Гаденето и повръщането са неизбежни, а неустоимата жажда се увеличава. В случай на палпация болката обхваща целия корем, очите на болния хлътват и има големи и тъмни кръгове под тях. Дишането става трудно, температурата се покачва, а пулсът „омеква“ и кръвното започва да пада бързо.

Билковите отвари, които ви предлагаме за лечение на перитонит са следните:

1. Лечение на перитонит с коприва, бял имел и лайка – взимат се по 100 грама от трите билки и се смесват. От билковата смес се използват 3 супени лъжици, които се поставят в термос и се заливат с гореща вода – 3 чаени чаши. Препоръчваме да приготвяте отварата вечер и да я прецеждате на сутринта, защото са и нужни часове да се запари хубаво. От нея се пие 4 пъти на ден по 150 грама. Добре е приема на лечебната отвара да се осъществява преди консумирането на храна.

2. Лечение на перитонит с горчив пелин, бял равнец и червен кантарион – от билките бял равнец и червен кантирон се смесват по 100 грама. После кът тях се добавя и 50 грама от билката горчив пелин. От билковата смес отново се взимат 3 супени лъжици, които се поставят в термос и се заливат с 3 чаени чаши гореща вода. Отново прецеждате на сутринта и пиете преди хранене, 4 пъти на ден по 150 грама.

Важно е да знаете, че заболяването е доста сериозно и трябва да се реагира бързо. Веднага след усещането на първите симптоми се вика лекар. Преди той да постави точната диагноза не бива да приемате никакви отвари.

За успешното възстановяване и лечение на перитонит тези отвари ще ви помогнат.

За успешното лечение на перитонит използвайте билки
Оценете статията
loading...Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.