Премахване на камъни в бъбреците



Естественото премахване на камъни в бъбреците става с някои корекции на хранителния режим

Съществува ефикасен начин за премахване на камъни в бъбреците.

Всеки страдащ от камъни в бъбреците знае, че причиняват силна болка, но малцина знаят, че могат да бъдат изхвърлени много лесно от организма. Един от основните рискови фактори, водещ до този здравословен проблем е приемът на по-голямо количество течности и най-вече на вода.
За образуването им спомагат и заболявания като диабет и високо кръвно, възпалително заболяване на червата, високи количества консумирана захар и сол, подагра и фамилна обремененост.

Естественото премахване на камъни в бъбреците става с някои корекции на хранителния режим
Естественото премахване на камъни в бъбреците става с някои корекции на хранителния режим

Основният фактор, поради който се стига до този проблем е обезводняването на организма.
Камъните в бъбреците могат да доведат и до сериозни инфекции в уринарния тракт и до метаболитни нарушения, които променят състава на урината.
Понякога коварните камъни в бъбреците остават незабелязани, докато в други случаи причиняват силна болка в корема, слабините или долната част на гърба.
Някои се лъжат, че ако променят позата могат да облекчат болката.
Понякога обаче тя е толкоз силна, че бива придружена от гадене, кръв в урината или повръщане.

Съществува обаче доста ефикасен начин за премахване на камъни в бъбреците.
Първото нещо, което трябва да направите за целта е да увеличите приема на диуретичните храни, каквито са целината, пъпеша, гроздето и динята.
Те ще ви помогнат да изхвърлите камъните заедно с урината.
В допълнение можете да включите и бобови храни, зелени зеленчуци, плодове, риба и пилешко месо, както и храни, които съдържат големи количества магнезий като овес, банани, ечемик, кафе, ориз, ленено семе и соя.
Според специалистите, умереният прием на банани намалява значително риска от рак на бъбреците заради високото съдържание на антиоксиданти в тях, пише zajenata.bg.

loading...



Добавете коментар