Индрише, орехи и ракия срещу диабет тип 2Можете да си приготвите един от най-ефикасните лекове в народната медицина от индрише, орехи и ракия при борбата с диабет тип 2.

Заболяването захарен диабет тип 2 се наблюдава най-вече при хората над 40 години и точно заради това е известен, като диабет с начало в зрялата възраст на човек. Факторите, които увеличават риска да се ‘заразите“ със заболяването са консумацията на мазни храни, многото калории, наднорменото тегло, заседналия начин на живот и генетична предразположеност. Симптомите, които са характерни за този тип диабет са постоянна жажда и глад, често уриниране.

Лечебна настойка при диабет тип 2
Лечебна настойка при диабет тип 2

За да се преборите с захарният диабет тип 2 задължително трябва да спазвате специален хранителен режим. От менюто си трябва да изключите или поне да намалите до минимум консумацията на мазни храни, сладкарски изделия. сол, газираните напитки, пържените картофи и алкохола. Увеличете консумацията на зеленчуци, като моркови, домати, спанак, лук, краставици и зеле. Добре ще ви повлияе и приема на доматен сок и билкови чайове.

За лечението на диабет тип 2 се предписват лекарства, но вие можете да ги замените с една лечебна билкова смес, която ще свали завишените нива на кръвната захар.

С приема на настойката от орехи, индрише и ракия вие завинаги ще забравите за заболяването диабет тип 2.

За направата на лечебната смес се използват:

1. Домашна ракия – 1 литър (около 40 градуса)

2. Орехи – 20 броя

3. Пресни листа от индрише – 20 броя

Начина на приготвяне: взимате орехите и ги натрошавате, не много дребно. Листата от индришето се нарязват на дребно, заедно с дръжките. Изсипване ракията в буркан (или друг стъклен съд, който има капак). Към него добавяте предварително наситнените орехи и билката. Завийте буркана с вестник или друга хартия и го приберете на хладно за 15 дена (най-добре в хладилника).

Преди да започнете да приемате лечебната настойка за диабет тип 2 прецедете. Пийте от нея всяка сутрин на гладен стомах по 25 грама. Лечението приключва чак когато свърши цялото количество домашна настойка.

Тази домашна настойка от орехи, ракия и индрише ще замени шепата с лекарства, която приемате при диабет тип 2.

Някои твърдят, че диабет тип 2 може да бъде излекуван и само с включването на някои храни в менюто.
Обикновено, когато отидете на преглед при специалист, още при установяването на диабет ви забраняват да приемате някои храни, но не ви казват кои са полезни и най-вече с кои от тях бихте могли да се избавите от болестта.

Като се има предвид, че диабет тип 2 се появява в резултат на дисбаланса на флората в червата, който пък е в резултат на гъбична инфекция, известна като кандидоза, има редица храни, които биха могли да са ви от полза.

Една от тези храни например са зеленолистните зеленчуци.
Те притежават силно детоксикиращо и алкализиращо действие. Освен това ще заредят организма ви с витамини и ценни вещества и ще възвърнат баланса на чревната ви микрофлора.

Ябълковият оцет също се препоръчва горещо при диабет тип 2. Ако регистрирате висока кръвна захар при измерването й, това чудотворно природно средство може да ви помогне веднага.
Пийте го чисто или го добавете към пресни сокове и напитки. Многобройни проучвания сочат, че присъствието на оцетна киселина в организма подпомага абсорбцията на някои видове нишесте и захари в червата и това позволява да преминат, без да окажат влияние върху кръвната захар.
Можете да приемате ябълков оцет както на гладно, така и след нахранване.

loading...10 коментара по “Индрише, орехи и ракия срещу диабет тип 2

 1. Исмаил Петров

  - Edit

  Reply

  Аз бях на ръба да мина на инсулин. Препоръчаха ми билковитата тинктура. Почнах като на шега , но след 3 месеца прием вече всички изледвания ми в норма. Продължавам да си пия тинктурата, за да си затвърдя резултатите и да не стигам до омагьосаната въртележка . Хората, които я предлагат са помогнали на много такива като мен , така че без да правя реклами ги препоръчвам. Знам ,че пътя е дълъг но има изход.

 2. Ралица

  - Edit

  Reply

  Наистина има резултат,но трябва и малко диета,упражнения и постоянство!Успех!

 3. Зора Попова

  - Edit

  Reply

  За 15 дни захарта ми спадна и 350 на 180. Взимам си лекарствата,плувам почти всеки ден и не пия вино. Ще трябва да прекъсна докато намеря домашна ракия защото не живея в България. Как ще ми се отрази прекъсването и колко дълго може да я пия тази настойка? Мойта рецепта беше с 500мл ракия. Може ли kупешка и каква сливова или гроздова?

Добавете коментар