Жълтък, брашно и мед за изсмукване на гной от цирейЕдна много лесна, но и много ефикасна рецепта с продукти от кухнята, която се използва за изсмукване на гной от рана, цирей или пъпка.

Когато циреят е още в начален стадий на излизане прилича на една обикновена пъпка, която обаче е доста болезнена. След няколко дни обаче уголемява своите размери и засегнатото място се превръща в инфекциозна зона. След седмица на неприятна болка циреят отделя нишка или така нареченото жило, което трябва да бъде отстранено.

Изсмукване на гной от цирей или рана
Изсмукване на гной от цирей или рана

Най-често циреите излизат на местата на тялото където има гънки, като например корема, слабините, под мишницата, по бедрата или лицето. Не само, че той ни загрозява, но както казахме е и болезнен. Лечението му е препоръчително, но за това не са ви нужни мазила и лекарства от аптеката, а силата на народната медицина.

Рецептата, която ще ви представим е еднакво ефикасна не само за изсмукване на гной от цирей, но и на рани и пъпки.

За да си я направите ви трябват само брашно, жълтък, който да е пресен и суров и мед.

Ето и как се прави сместа: взимате едно прясно яйце и отделяте жълтъка от белтъка. Както казахме ще използваме само жълтъка, към който ще добавите чаена лъжичка мед и супена лъжица бяло брашно. Смесените продукти се бъркат до получаването на еднородна каша.

Сместа се налага директно върху раната, цирея и пъпката, за да може да въздейства благоприятно и да изсмуче гнойта до капка. След налагането на сместа, отгоре се поставя чиста салфетка и се превързва, за да не се мести. Наложеният компрес се сменя на 3 часа, като предварително се почиства засегнатата зона.

След налагането на 2-3 компреса с тази смес ще видите как гнойта започва да се изсмуква, а засегнатото място да намалява своите размери. Не бива да забравяте, че приготвената смес трябва да се съхранява на хладно, най-добре в хладилник, защото ще я използвате няколко пъти.

Ето как за изсмукване на гной от рана, цирей или пъпка няма да ви отнеме повече от 2 дена. Болката ще бъде притъпена, а скоро на мястото няма да има следа от грозният „израстък“.

В следващите редове ще ви разкрием две много лесни за изпълнение рецепти за изсмукване на гной от цирей на великия народен лечител Петър Димков.

За да си приготвите вълшебния мехлем, който действа за раз време, са ви необходими 2 с.л. чист маслен зехтин (в никакъв случай не го заменяйте с олио), 1 с.л. чист пчелен восък, който предварително сте настъргали на ситно и 1 ч.л. бяла дъвка, предварително счукана на прах.

Смесете зехтина и дъвката и ги сложете на тих огън. Бъркайте постоянно, докато дъвката се разтопи. Целта на постоянното бъркане е да не се запържи зехтинът, тъй като тогава дъвката ще започне да прегаря и мехлемът няма да има лековита сила.

След отдръпването на сместа от котлона добавете и восъка, но имайте предвид, че трябва да го разтопите при температура по-ниска от 37 градуса, тъй като ако температурата е по-висока, се изпарява.
Накрая към домашния ви мехлем добавете 1 ч.л. мъзга от зелените клонки на бъз (свирчовина) и разбъркайте добре. Трябва да получите нещо като майонеза.

Оставете мазилото да изстине и да се втвърди, след което третирайте засегнатото място, докато вълшебното мазило на Петър Димков не извлече изцяло гнойта.

loading...Добавете коментар