Ракия за лечение на шипове, простуда или болки в ставитеЗа лечение на шипове, болни сливици, настинка, запушен нос, ревматизъм и висока температура използвайте само ракия.

Това не е една напитка, която пием само за настроение, тя е един чудесен лечител, който се използва от векове. Здравословните ползи, които носи ракията за човешкия организъм са благодарение на притежаваните от нея свойства. Тя им мощно изразено антивирусно, антисептично и антибактериално действие, които я правят идеалният лек за заболявания на дихателните пътища.

Ефикасно лечение с ракия
Ефикасно лечение с ракия

Често ракията се прилага за лечението на тежкия бронхит, за успокояването на болките в гърлото, за лечение на ангина, за отпушването на носа при хрема и за спиране на дразнещата и непоносима кашлица. Чудодейният еликсир намира и широко приложение за лечение на шипове, болки в ставите и ревматизъм, като бързо успокоява болката. Стоматологичните проблеми и болката в зъба също може да бъде облекчена със забуренето на ракия в устата.

Тук ще ви представим няколко от най-ефикасните рецепти с ракия, които да използвате за домашно лечение.

1. Лечение с ракия на простуда и настинка – взимате 250 грама силна домашна ракия и в нея добавяте 15 грама камфор. Еликсирът не се пие, а се използва за разтривка на тялото на болният. Добре е да се прави преди сън. След разтривката него болният изпие чаша топъл чай. След това да се завие с одяла и да остане така цяла нощ. Нека се изпоти добре, за да изкара всички вредители навън.

2. Лечебен компрес с ракия и подправката чер пипер – напоете парче памук със домашна ракия и после върху него поръсете 1-2 щипки черен пипер. Увийте парчето памук върху болезненото гърло. За да го задържите там увийте памука със шал или друго подходящо парче плат. Наложеният компрес се оставя на гърлото за една нощ. Процедурата се прилага няколко вечери и настинката изчезва. Лечението на настинка с този метод не се препоръчва на майки, които кърмят малките си или на бременни жени. Не бива да слагате компрес с ракия върху гърдите!

3. Лечение на шипове с ракия – набавете си 5 цвята от кестен и ги накиснете в 500 милилитра домашна ракийка. За да се сдобиете с лечебната смес трябва да изчакате 20 дена, през които „лекарството“ се държи на хладно и тъмно. След периода сместа за лечение е готова и с нея се намазват болезнените места. Лечението се прилага до напълното утихване на болката.

4. Лечение на болки в ставите с ракия – за направата на този лек ще са ви нужни 30 цвята от красивото глухарче, които ще накиснете в 500 милилитра домашна ракийка. Така ще си оставите за 10 дена на слънце и после ще прецедите готовата настойка. С нея намазвате болезнените места с масажни движения . Не е нужно много за лечение на шипове и облекчаване на болката, която причиняват.

Препоръчваме всяка вечер да изпивате по 50 грама домашна ракия, защото това се отразява добре на кръвоносните съдове, кръвното налягане и се бори с лошия холестерол. Все пак не прекалявайте с пиенето на ракията, тя е лек само ако се приема в допустими граници.

loading...Добавете коментар