Заменете лекарствата с най-мощните натурални антибиотициВ природата има много мощни натурални антибиотици, благодарение на които можете да се предпазите от заболявания и да забравите за приема на лекарства

Защо да сте „модерни“ и да се тъпчете непрекъснато с вредните за организма антибиотици, като природата ни предлага по-мощни и полезни билки за лечение. Прекомерният прием на антибиотиците, които произвеждат фармацевтичните компании, освен че лекуват ни и разболяват, защото заедно с вредните бактерии се убиват и голямо количеството от добрите. тази „модерна епидемия“, която използваме за лечение спомага за отслабването на организма и така неговите сили за борба срещу заболяванията отслабва максимално.

Добре е да се опитате да се предпазите от болести, като използвате едни полезни и безвредни натурални антибиотици. Те са доказали своите ползи и лечебна сила, не бива да ги пренебрегвате, а да им се доверите.

Ето това са най-мощните натурални антибиотици, които можете да използвате за лечение и подсилване на организма:

лук1. Лук – колкото по-често го консумирате толкова по-добре. Това е една храна, която трябва да присъства всекидневно в менюто ни, защото има антибактериално свойство. Нежеланата бактерия в организма наречена еширихия коли може да убиете, ако смесите пресен сок от лайм (това са малките зелени лимончета) и лук.

зеле2. Зеле – този листен зеленчук е един от най-добрите природни антибиотици и притежава уникалното антимикробно действие. Зелето има силата да се пребори с много заболявания стига да се консумира редовно. Ферментира ли лековитите му качества се увеличават, така че препоръчваме да си хапвате и кисело зеле.

мед3. Мед – това е един от най-предпочитаните натурални антибиотици за лечение от векове. Макар, че хората са открили лечебната му сила много отдавна едва на скоро учените доказаха, че тя се дължи най-вече на протеина наречен дефенсин-1. Той се добавя към самия мед, когато малките работнички го произвеждат. Протеинът ви предпазва от честите заболявания, като засилва организма.

туршии4. Туршии – това са фермрнтиралите зеленчуци, които приготвя за зимните дни. С тяхната консумация вие „засявате“ множество добри бактерии, които се грижат за правилното функциониране на червата. Малко хора са запознати с факта, че благодарение на здравите черва болестите стоят далеч от вас.

kanela5. Канела – това е един уникален натурален антибиотик. Специалистите са открили, че тази подправка лекува грип и настинка и най-важното, че го прави без да вреди на организма. Лечебната сила на канелата се дължи на богатия и набор от антиоксиданти. Тя убива бактериите и ви прави по-здрави.

градински чай6. Градински чай – всеки е чувал за тази удивителна билка, която лекува успешно проблемите с горните дихателни пътища. Този чай се използва от дедите ни за сваляне на високата температура. Успешно се прилага за лечение при стомашни заболявания.

мащерка7. Мащерка – има противогъбични и антимикробни свойства, което я прави един от най-мощните натурални антибиотици за лечение. Лековитата и сила се дължи на съединението тимол, което съдържа.

8. Чесън – добре познатият стар чесън върши чудеса и при настинки. Той притежава изключително много полезни качества. Но няма спор, че най-важните от тях са антибактериалните.
В миналото са ползвали чесъна дори за третиране на чума и редица други епидемични болести.
Съвременните проучвания потвърждават категорично, че чесънът е невероятен естествен антибиотик.
Той съдържа два минерала, които са от огромна важност за цялостното здравословно състояние – германий и калий.
С него могат да се третират различни бактерии и вируси. Помага да се справите дори с гъбички.

9. Прополис – пчелите го използват за поддържане на хигиената в кошера, предпазване от инфекции и вредители.
От древни времена прополисът се използва като естествен антибиотик. Ако заложите на него в грипния сезон да ви предпази от грип и редица настинки, то можете да сте абсолютно сигурни.
За разлика от множество от конвенционалните антибиотици, прополисът може да ви предпази от влиянието на вирусите.
Резултатите от редица проведени изследвания сочат недвусмислено, че може да ви предпази от грип и настинки.

10. Ехинацея – тя не само може да ви предпази от заболявания, а и да ускори значително оздравителния процес, в случай че вече сте попаднали в техен плен.
Подсилва по естествен начин имунната система чрез предотвратяването на бактериални инфекции, в това число и вирусните.

loading...1 коментара по “Заменете лекарствата с най-мощните натурални антибиотици

Добавете коментар