Лимон и алое за детоксикация на организмаПод детоксикация на организма се има в предвид неговото пречистване от натрупалите се вредни вещества, които пречат на органите да изпълняват функциите си максимално добре.

алое вера за детоксикация на организмаАлое вера е едно растение, което всеки познава, чувал е за неговата целебна сила, остава само да го приложите за лечение. Алоето се използва при борбата с много заболявания, като например болезнени рани от изгаряния, артрит, възпаления, понижаване на холестерол, подобрява храносмилането, язва, гастрит, запек, кандидиазис, сърдечно-съдови заболявания и още много други. Изследванията, които са му направени днес доказват, че растението има силата да убива раковите клетки.

Алое вера е може би най-доброто растение, което можете да използвате за детоксикация на организма, защото съдържащите се в него съставки спомагат за ефикасното изхвърляне на токсините от организма.

лимонЛимонът е другата съставка, която ще включим в сока за детоксикация на организма. Той също е един уникален лечител, който ще избави тялото от вредителите.

За направата на напитката, която се явява, като чистач на организма от вътре ще са ви нужни около 10-13 листа от алое вера. Тях измийте добре и изстискайте всичкия им сок с помощта на лъжица, чрез натиск на листото. Сокът, който извлечете от лековитите листа изсипете в стъклена чаша.

Следващата стъпка, което се предприема е да извлечете сока от един лимон и да го прибавите към този на алоето.

Накрая завършвате с добавянето на вода, до ръбът на чашата, в която се намират смесените лечебни сокове. Разбърквате добре и изпивате течността за детоксикация на организма на малки глътки.

За да може организма да изхвърли всичките натрупани токсини трябва да приемате от лечебния сок поне 7 дена.

Прилагайте метода с алое и лимон за детоксикация на организма поне 2 пъти годишно, защото само така всички натрупани плаки и токсини ще бъдат изхвърлени навън. Стомашните, чернодробните и сърдечно-съдовите заболявания ще стоят далеч от вас, защото всеки орган ще изпълнява функциите си максимално добре поради липсата на вредители.

Предлагаме ви и еднодневна детоксикация на организма. Трябва обаче да имате предвид, че ако организмът ви е по-чувствителен към промени, този метод може да ви причини гадене и главоболие, тъй като ще започнат да циркулират токсини, които преди това са били защитени от мазнините.

Започнете деня си със зелено смути. За да си направите 2-4 порции, са ви необходими:
6 ч.ч. нарязан спанак
1 ябълка
5 ч.ч. нарязана маруля
1 банан
2 стръка целина
1 круша
2 ч.ч. лимонов сок
2 ч.ч. студена филтрирана вода

Плодовете и зеленчуците, приемани под формата на течност се усвояват много по-лесно от организма.

Добре е всяка сутрин на гладно да изпивате по една чаша топла вода, в която сте изстискали половин лимон.

Вечер заложете на очистващия чай от лимон, джинджифил и лютив пипер.
Ще получите чай с екзотичен вкус, който е много полезен за организма.
Трите съставки в съчетание имат изключително мощно действие и не просто детоксикират организма, а създават невероятна прочистваща буря.

Тези три съставки унищожават болестотворните бактерии в организма и прекъсват връзката между токсините.
Лимонът в съчетание с джинджифила подобрява циркулацията на кръвта и помага за отпускането на напрегнатите мускули и подобрява работата на черния дроб.
Освен това джинджифилът притежава безспорно затоплящо действие.

loading...Добавете коментар