Бабини рецепти за лечение с кайсииКайсиите са предпочитан и любим плод на много от нас, но знаете ли, че има редица бабини рецепти за лечение с кайсии на хилядите заболявания

кайсииРодната страна на кайсиите е Североизточна Армения, а в България пристига чак след Освобождението и тогава започва да се отглежда, като овошка. Кайсиевото дърво обича топлите места и при подходящи условия може да живее до 60 години. Самият плод има оранжев цвят, месест е и много вкусен. В костилката на плода има ядка, която също се консумира и повлиява добре на тялото, като носи множество ползи за здравето.

1. Аритмия – вземете 5 пресни кайсии и ги смелете. Към тях прибавете 1 чаена чаша айран и изпивайте по един един такъв еликсир всеки ден. Кръвното започва да намаля своите стойности благодарение на ценния минерал магнезий, който се намира в плодовете. Ако страдате от хипертония, знайте, че кайсиите са вашият плод.

лечение с кайсии2. Стомашни проблеми – при колит се препоръчва на ден да пиете прясно изцеден сок от кайсии. Преди всяко хранене изпивайте по 80 милилитра сок. През зимният сезон, когато няма кайсии спокойно можете да си приготвите настойка със същото положително действие. Ето как да си как се прави настойката: вземете сушени кайсии – 100 грама и ги нарязвате на мънички парченца. Заливат се с 1 литър гореща вода и оставяте за престой от 6 часа. Тези рецепти ще ви помогнат да се справите и със стомашните киселини, да подобрите стомашно-чревния тракт.

3. Хроничен запек – взимате по 400 грама изсушени плодове от кайсии и сливи, смилате и двата плода и ги омесвате. Към тях се слага 200 грама мед и се бърка добре. От този лек се похапва всяка вечер само по 1 чаена лъжичка. След консумацията на илича срещу запек се изпива чаша топла вода.

4. Намалено зрение – кайсиите са плодовете, които подобряват зрението, защото съдържат бета каротин, а в организма той се превръща в ценния витамин А, който е полезен за перфектното здраве на очите. За да подобрите зрителната сила на очите си просто хапвайте всеки ден най-малко 3 кайсии. Освен, че ще се радвате на добро зрение с похапването на няколко вкусни плода дневно вие ще подсилите и имунната си система. Тока ще бъдете защитени от многото други заболявания върлуващи навън.

сушени кайсии5. За да засилите защитните сили на тялото при малки и големи е добре да си похапвате пресни или сушени кайсии. Препоръчително всеки ден да консумирате от тях по около 150 грама.

От тези бабини рецепти за лечение може да се възползва всеки. Подходящи са за малки и големи, защото кайсията е любим плод на всеки независимо от възрастта.

loading...1 коментара по “Бабини рецепти за лечение с кайсии

Добавете коментар