Засилване на имунитет с чудотворна настойкаВ домашната ви аптечка задължително трябва да присъства ликьора от чесън и вино за каляване на здравия имунитет. 

За лечебните свойства на лютата подправка сме говорили много, а в комбинация с алкохол, който помага още повече да се освободят те, можем да кажем, че е напитка, която трябва присъства в почти всеки дом. За ликоьра с чесън не ви трябват много продукти, а и се намират лесно. Приготвянето му също става бързо, а всекидневната му консумация в продължение на месец ви гарантира много ползи за вашето тяло.

Силен имунитет с чесън и вино
Силен имунитет с чесън и вино

На първо място, рецептата има свойство да пречиства организма от натрупаната излишна сол в тъканите. Помага и за укрепването на кръвоносните съдове и пречиства кръвта от вредни вещества. Този почти вълшебен ликьор с чесън, тонизира тялото ви и подобрява функцията на множество вътрешни органи.

След постоянната употреба на ликоьра с чесън, не бива да се притеснявате от рязко сваляне (или каквото и да е сваляне) на кръвното налягане. Това наистина е свойство, присъщо на чесъна, но алкохола, за който е известно, че влияе точно обратното върху организма, неутрализира влиянието му.

А ето и как да си приготвите тази напитка:

Вземете 12 скилидки чесън и ги обелете. Без да ги измивате след това, нарежете ги на едри парченца. Сложете ги в прозрачен съд и добавете три чаени чашки червено вино (за предпочитане е то да бъде домашно приготвено). Затворете хубаво съда и го поставете на топло и слънчево място, къде трябва да престои около две седмици. Не забравяйте, че алкохолната настойка трябва да бъде разклащана редовно – минимум два или три пъти в деня. Когато вашият домашен ликоьор с чесън е готов, преместете го в непрозрачен съд и по този начин го съхранявайте на място, което е тъмно и хладно.

За да подобрите здравето си и да подсилите вашия организъм, приемайте от ликьора с чесън по една чаена лъжичка поне два пъти дневно. Както вече споменахме, препоръчително е курса на лечение да продължи поне месец, за по-дълготраен ефект.

Съществуват още редица начини с помощта, на които да засилите своя имунитет.
Някои билки са изключително ефективни за засилване на имунитет.

В следващите редове ще ви разкрием още няколко:

Карамфил
Мнозина са наясно, че е едно от естествените обезболяващи средства. Освен това лечебните му свойства се простират отвъд стандартните му приложения.
Макар да се използва основно като подправка, той притежава силно противогъбично, антибиотично и антивирусно действие.
Благодарение на него можете да се справите с доста бактериални щамове, с които дори и част от антибиотиците биха срещнали затруднения.
Карамфилът се използва от народната медицина за приготвяне на чай с мощно антимикробно действие.

Черен бъз
Това средство се препоръчва горещо от народната медицина при настинки и грип.
В търговската мрежа можете да го откриете под формата на сиропи или тинктури. Някои привърженици на народната медицина го определят като по-ефективен от редица противовирусни медикаменти.

Риган
познат повече като подправка, етеричното му масло е изключително полезно срещу широк спектър патогенни микроби.
Народната медицина сочи, че дивият средиземноморски планински риган е в състояние да се противопостави успешно на гъбичните инфекции. Действието му се засилва още повече, ако се съчетае с масло от карамфил.

Добре е да спазвате съветите за употреба, отбелязани на опаковките на етеричните масла.
Можете да ги използвате не само за ароматерапия, а и да ги приемате като добавите по няколко капки от тях към чист, неподсладен сок.

Засилване на имунитет с чудотворна настойка
Оценете статията
loading...Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.