Засилване на имунитет с чудотворна настойкаВ домашната ви аптечка задължително трябва да присъства ликьора от чесън и вино за каляване на здравия имунитет. 

За лечебните свойства на лютата подправка сме говорили много, а в комбинация с алкохол, който помага още повече да се освободят те, можем да кажем, че е напитка, която трябва присъства в почти всеки дом. За ликоьра с чесън не ви трябват много продукти, а и се намират лесно. Приготвянето му също става бързо, а всекидневната му консумация в продължение на месец ви гарантира много ползи за вашето тяло.

Силен имунитет с чесън и вино
Силен имунитет с чесън и вино

На първо място, рецептата има свойство да пречиства организма от натрупаната излишна сол в тъканите. Помага и за укрепването на кръвоносните съдове и пречиства кръвта от вредни вещества. Този почти вълшебен ликьор с чесън, тонизира тялото ви и подобрява функцията на множество вътрешни органи.

След постоянната употреба на ликоьра с чесън, не бива да се притеснявате от рязко сваляне (или каквото и да е сваляне) на кръвното налягане. Това наистина е свойство, присъщо на чесъна, но алкохола, за който е известно, че влияе точно обратното върху организма, неутрализира влиянието му.

А ето и как да си приготвите тази напитка:

Вземете 12 скилидки чесън и ги обелете. Без да ги измивате след това, нарежете ги на едри парченца. Сложете ги в прозрачен съд и добавете три чаени чашки червено вино (за предпочитане е то да бъде домашно приготвено). Затворете хубаво съда и го поставете на топло и слънчево място, къде трябва да престои около две седмици. Не забравяйте, че алкохолната настойка трябва да бъде разклащана редовно – минимум два или три пъти в деня. Когато вашият домашен ликоьор с чесън е готов, преместете го в непрозрачен съд и по този начин го съхранявайте на място, което е тъмно и хладно.

За да подобрите здравето си и да подсилите вашия организъм, приемайте от ликьора с чесън по една чаена лъжичка поне два пъти дневно. Както вече споменахме, препоръчително е курса на лечение да продължи поне месец, за по-дълготраен ефект.

Съществуват още редица начини с помощта, на които да засилите своя имунитет.
Някои билки са изключително ефективни за засилване на имунитет.

В следващите редове ще ви разкрием още няколко:

Карамфил
Мнозина са наясно, че е едно от естествените обезболяващи средства. Освен това лечебните му свойства се простират отвъд стандартните му приложения.
Макар да се използва основно като подправка, той притежава силно противогъбично, антибиотично и антивирусно действие.
Благодарение на него можете да се справите с доста бактериални щамове, с които дори и част от антибиотиците биха срещнали затруднения.
Карамфилът се използва от народната медицина за приготвяне на чай с мощно антимикробно действие.

Черен бъз
Това средство се препоръчва горещо от народната медицина при настинки и грип.
В търговската мрежа можете да го откриете под формата на сиропи или тинктури. Някои привърженици на народната медицина го определят като по-ефективен от редица противовирусни медикаменти.

Риган
познат повече като подправка, етеричното му масло е изключително полезно срещу широк спектър патогенни микроби.
Народната медицина сочи, че дивият средиземноморски планински риган е в състояние да се противопостави успешно на гъбичните инфекции. Действието му се засилва още повече, ако се съчетае с масло от карамфил.

Добре е да спазвате съветите за употреба, отбелязани на опаковките на етеричните масла.
Можете да ги използвате не само за ароматерапия, а и да ги приемате като добавите по няколко капки от тях към чист, неподсладен сок.

Оценете статията
loading...Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.