Премахване на акне е възможно само с таблетка аспиринАспиринът се пие за успокояване на болката, но това хапче е един от най-добрите помощници за премахване на акне и загрубялата кожа причинена от мазолите.

В дома си всеки има блистер с аспирин, защото това е най-предпочитано лекарство, което се пие за успокояване на болката. Това хапче се пие за спиране на главоболието, болките в стомаха и мускулите. Често пъти се опитваме да спрем настинката с изпиването на един аспирин, още докато тя е в самото си начало.

Ефикасно и лесно премахване на акне
Ефикасно и лесно премахване на акне

Все пак предназначението на аспирина не спира до тук, защото той е хапче, което може да ви помогне за успешното премахване на акне. Това е средство, което се използва и за отстраняване на мазоли, защото с негова помощ загрубялата кожа пада лесно и можете отново да се радвате на гладка и мека кожа.

Нека не ограничаваме употребата на аспирина само до облекчаване на болката и правенето на туршии. Макар методите за премахване на акне и мазали с аспирин да не са много популярни ефекта им е гарантиран.

Ето и как благодарение на аспирина ще премахнете акне от кожата си: взимате само една таблетка от лекарството и я счуквате на прах. После към нея добавяте няколко капчици вода, за да получите кашичка. С тази кашичка се налага върху акнето. Оставя се да действа само за 3-4 минути и после мястото се изплаква обилно с вода. Веднага ще забележите, че акнето започва да изчезва. Приложите ли метода за премахване на акне с аспирин няколко пъти няма да има следи от пъпки и ще се насладите на красивата си кожа.

Премахването на загрубялата кожа от мазоли също става много лесно: тук обаче ще трябва да строшите на прах 6 таблетки аспирин. След това към тях добавете лимонов сок (можете да го замените и с вода) в размер на 1/2 чаена лъжичка. Получава се гъста каша, която се слага на парче памучен плат ( може и върху салфетка). Налагате върху мазола, поставяте отгоре парче найлон и закрепяте неподвижно. Наложения компрес върху мазола трябва да престои 15 минути и чак тогава бива отстранен от там. Накрая с помощта на пемза можете лесно да премахнете образувалата твърда кожа.

Оценете статията
loading...Добавете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.