Ефективни съвети при подути крака



Проблемът подути крака мъчи много хора през летните горещини

Лятото е сезонът, в който най-често страдаме от подути крака.

Специалисти посочват, че отоците се получават от натрупването на течности в тъкането, а целият този процес е в резултат на натежаването на лимфите и кръвта.
Вероятно и вие сте сред многото, които са се превърнали в жертва на проблема подути крака.

Кръвоносните съдове и капилярите най-често се разширяват под влиянието на парещите слънчеви лъчи и горещините като цяло.
Ако и вас ви измъчва проблемът подути крака можете да се избавите лесно от него, спазвайки следните няколко съвета:

Проблемът подути крака мъчи много хора през летните горещини
Проблемът подути крака мъчи много хора през летните горещини

– На първо място сведете до минимум приема на сол, тъй като този продукт допринася за задържането на течности в организма.
– Винаги, когато имате възможност повдигайте краката на по-високо и останете в това положение поне в продължение на десетина минути. Най-добре е да повтаряте това „упражнение” поне два-три пъти на ден.
– Редовното движение също е отличен съюзник срещу проблема подути крака, тъй като подобрява кръвообращението.
Имайте предвид, че наднорменото тегло също има голям принос за подуването на краката, тай като то забавя значително циркулацията на телесните течности и упражнява сериозен натиск върху вените.
Добре е да избягвате продължителното седене и стоене на едно място и в една поза. Ако имате възможност правете 10-минутна разходка на всеки два часа.
За подуването на краката и на други части по тялото могат да допринесат и някои от медикаментите, които използвате, пише zdravno.bg.

loading...



Добавете коментар