Пречистете кръвоносната система на мозъка



Ако не се грижите добре за кръвоносната система на мозъка рискувате да ви застигне инсулт

Кръвоносната система на мозъка се нуждае от грижи като всички останали органи и системи в човешкото тяло.

Тя е от особена важност, тъй като именно кръвоснабдяването е натоварено със задачата да оросява мозъка. Ако допуснете натрупването на шлаки по стените на мозъчните артерии, това ще доведе до тяхното свиване, което пък ще затрудни сериозно процеса на кръвоснабдяването му.
Заради този проблем ще се стигне до повишаване на нивата на холестерола и триглицеридите и ще се увеличи многократно риска от инсулт в резултат на заседнал тромб.

Ако не се грижите добре за кръвоносната система на мозъка рискувате да ви застигне инсулт
Ако не се грижите добре за кръвоносната система на мозъка рискувате да ви застигне инсулт

Съществуват няколко лесни и ефикасни методи за пречистване на кръвоносната система на мозъка.
Ето и топ рецептите за тази цел:

Мед и орехи
Необходими са ви суровите ядки от пет ореха и една супена лъжица мед от липа. Към сместа се добавят по една щипка канела и джинджифил. Изброените продукти са достатъчни за приготвянето на една доза, а на вас ще ви бъдат необходими три дози за едно денонощие.
Оставете сместа да престои за един ден на хладно, след което хапвайте по 1 с.л., половин час преди хранене.

Чай от репей
Залейте с 500 мл. вряла вода 10 гр. сух корен от репей, който предварително сте наситнили. Оставете настойката да престои в термос или под капак за 8-10 часа и я прецедете. Съхранявайте я на хладно място. Приема се по 4 с.л. половин час преди храна.

Сок от лук и мед
Смесете 1/3 ч.ч. сок от лук с 1 ч.ч. мед. Приемайте от тази смес по една чаена лъжица преди трите основни хранения. Освен, че ще пречисти кръвоносните съдове на мозъка, сместа ще подсили имунната ви система и ще успокои кашлицата, ако имате такава, пише zajenata.bg.

loading...



Добавете коментар