Активирайте хормона на отслабването



За активиране на хормона на отслабването трябва да спазим няколко прости правила

За да разбудим хормона на отслабването трябва просто да спазим само няколко елементарни правила.

Хормоните взимат участие във всички процеси в човешкото тяло. Въпросът, който ни интересува обаче е как можем да накараме да се активира хормона на отслабването.
Ако искате да накарате хормона на отслабването да започне да си върши качествено работата, за да свалите някой и друг килограм, то трябва да знаете някои основни закономерности.

За активиране на хормона на отслабването трябва да спазим няколко прости правила
За активиране на хормона на отслабването трябва да спазим няколко прости правила

Да започнем от това, че лептинът е хормон от особена важност за организма ни и е натоварен със задачата да регулира отслабването чрез контрол на приема и разхода на енергия.

Хормонът лептин оказва директно въздействие върху апетита ни.
Неговият производител са мастните клетки. Веднага щом попадне в кръвта, лептинът се насочва към хипоталамуса, където се заема със стимулация на центъра за ситост и удоволствия.
В момента, в който започне натрупването на наднормено тегло, чувствителността на мозъка към лептина доста намалява и това разбира се затруднява работата му.

Ако пък позволим на тялото си да изгуби значителна част от теглото си за кратко време, нивата на лептин се повишават до такава степен, че той престава да регулира правилно апетита ни.
Освен това повишените нива на този хормон крият сериозни опасности от появата на проблеми със сърдечносъдовата система.
Често пъти се опитваме да компенсираме нередовното хранене през седмицата в дните от уикенда като поглъщаме огромни количества храна.
Така не правим нищо друго, освен да нарушим лептиновия механизъм и рискуваме да стигнем до пълна липса на чувство за ситост.

Всички тези факти водят до заключението, че за да се активира лептинът, трябва да съумеем да поддържаме постоянните му нива, което става с често хранене с малки количества, пише ezine.bg.

Ще ви разкрием рецептата за изпитана напитка, която ще ви помогне да прочистите организма си и освен това ще отслабнете.

В основата на напитката, която ще прочисти всички шлаки от организма ви, е нейно величество шипката.
Може би сте наясно с голяма част от ползите на дивата роза и плода й.
Благодарение на напитката, за която ще ви разкрием рецептата, можете да се избавите от сезонни неразположения (вируси) до храносмилателни проблеми. Освен това притежава лек диуретичен ефект и подпомага пречистването на организма.

За приготвянето на напитката се нуждаете от 500 мл. вода и 3 с.л. сухи шипки.
Смачкайте шипките и отделете семките и власинките им.
Поставете изчистените плодове в термос и ги залейте с врялата вода.
Оставете сместа да престои 12 часа (една нощ).

На сутринта прецедете отварата и изпийте една чаена чаша от нея, два часа преди закуска.
20 минути след приема на първата чаша от отварата, изпийте още една.
За да извлечете максимален ефект от тази отвара, би било добре да изхвърлите мазните храни от менюто си.
Забравете за соленото, сладкото и газираните напитки.

Препоръчително е за закуска да заложите на мляко с овесени ядки или цитрусови плодове, а за обяд да изберете ориз със зеленчуци и нетлъсто варено месо.
Режимът се прилага един ден, след което се дава двудневна почивка и се прилага отново. Прилагайте процедурите, докато не станат седем на брой.

loading...



Добавете коментар