Болката в краката е сигнал за сериозна опасност



Болката в краката може да доведе до аневризма

Болката в краката може да бъде предвестник за много сериозен здравословен проблем, при все че много хора не й обръщат сериозно внимание.

Мнозина са на мнение, че не трябва да се притесняват от болката в краката, а от тази в гърдите, тъй като е твърде опасна за живота. Оказва се обаче, че макар болката в краката да не изглежда страшна и да не е много силна, тя представлява сериозна заплаха за живота.
Преди да се притесните сериозно, проверете дали не цъка бомба със закъснител във вените или артериите ви.

Болката в краката може да доведе до аневризма
Болката в краката може да доведе до аневризма

Задължително трябва да си обърнете сериозно внимание, ако често ви притесняват спазми в мускулите и то най-вече докато ходите или при увеличено темпо.
Не пренебрегвайте болката в краката, при все че в повечето случаи не е силна и по-скоро наподобява леко убождане с игли още повече в случаите, в които се появява докато не се раздвижите или докато не седнете.
Невинната на пръв поглед болка в краката може да алармира за наличието на слабост във вените и артериите или пък за съдови заболявания.
Тези проблеми пък от своя страна водят до мастни отлагания в кръвоносните съдове, а натрупването им със сигурност ще ви създаде сериозни проблеми.

Приемете болката в краката като сериозно предупреждение, че артериите и вените ви, са отслабени или блокирани.
Ако не обърнете навреме внимание на този проблем, рискувате да ви застигне сърдечен или мозъчен удар или пък аневризма (спукване на артерията).
В някои случаи заболяването на артериите може да доведе до гангрена и да се наложи да се подложите на ампутация, пише zajenata.bg.

loading...



Добавете коментар